TEGENPRESTATIES voordekunst.nl

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

CROWDFUNDING vrijdag 3 mei – zondag 9 juni

Inspiratie voor de twee werken Factory premises en Industrial secret was een rondreis door Portugal waarbij ik verlaten fabriekshallen op zowel het platteland als in steden bezocht.

‘Industrial secret’

Foto kaart ‘Industrial Secret’ gesigneerd, incl. verzendkosten, A5 formaat, gedrukt op 240 grams aquarel papier.

‘Factory Premises’

Replicatie van tekening ‘Factory premises’ gesigneerd, incl. lijst en verzendkosten, A4 formaat, 200 gram teken papier.

Fotografische ets ‘Bar’

De foto is genomen op het uiterste puntje van de Portugese kust op de kaap van Cabo de São Vicente, 24cm x 32cm, gedrukt op 300 gram aquarel papier, oplage 10.

Het proces van een fotografische ets: Een lichtgevoelige polymeer film wordt aangebracht op de ets plaat. Vervolgens wordt deze belicht door het negatief met de juiste belichtingstijd te combineren. De ets plaat met nu het negatief erop krijgt hetzelfde soort behandelingsproces als bij een analoog te ontwikkelen foto. Twee badjes voor het ontwikkelen met het nabelichten van de foto op de plaat. Hierna is de foto klaar om gedrukt te worden. Inkt blijft achter in de groeven waardoor het beeld als deze onder de wals van de grafiek vandaan komt, positief op papier verschijnt.

SC#1 – SC#5 Serie van vijf tekeningen

De vijf tekeningen van 25cm x 100cm, tekenmaterialen en collage op papier, zijn in 2018 naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Opium Torenkamer Expo’ gemaakt. Voor deze tentoonstelling werd aan alle exposanten gevraagd om een miniatuur werk aan te leveren. Van de negen meter lange tekening die ik tijdens de Torenkamer residentie gemaakt heb in januari 2018, werd mijn werk nu 20 keer verkleint verwacht. Een avontuur omdat ik nog nooit zo klein gewerkt heb. Een tekening van 18 cm x 100 cm werd gemaakt. Hierna kreeg ik inspiratie om meer te maken. De vijf tekeningen zijn het resultaat.

Bij de tekeningen heb ik mij laten leiden door mijn gedachten, ideeën en herinneringen op dat moment, vandaar de titel ‘Stream of Consciousness’.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.